Bezoekers sinds 10-11-2013: 10726145

 

Vrouwen in de sport

Stoer of net niet? Vrouwen in de sport liggen nog altijd onder vuur. We zeggen wel van niet maar ondertussen heeft iedereen een mening. En heel Holland kijkt mee. Liefst met een vergrootglas. 

Wist je dat pas in 1928 de eerst dames sport werd toegestaan op de Olympische Spelen. Het ging om turnen. Vrouwen sport liep jaren achter op de mannen. De reden was dat de vrouwenkleding moest worden aangepast om goed te kunnen sporten. Vrouwen moesten wel vrij en goed kunnen bewegen maar tegelijk mocht de kleding niet 'onzedelijk' zijn en was er een vooroordeel over vrouwen die een broek zouden dragen.  

 

Doorzetters 

Gelukkig zijn er genoeg vrouwen geweest met doorzettingsvermogen die hun talenten niet lieten weerhouden door tegenstanders die vonden dus dat vrouwen fysiek niet tot sporten in staat waren. Om nog maar niet te noemen dat ze vonden dat vrouwen door sport gespierd zouden kunnen worden en daardoor in hun ogen minder vrouwelijk. Alleen vrouwen met doorzettingsvermogen en lef kwamen dus verder in hun sport. En eigenlijk is daarin nog het nodige te doen. 

 

Toch is op dit moment het vrouwenvoetbal de snelst groeiende sport. Niet alleen in Nederland maar wereldwijd. Sport zit dus wel te wachten op vrouwen met lef. Maar ook vrouwen die verstandige keuzes maken. En als je weet dat maar een kwart van de vrouwen de juiste (sport)bh-maat draagt, dan is er zeker in het sport lingerie item nog wel werk aan de winkel. 

 

Stoer en toch mooi

Je kunt dus stellen dat sport lingerie is gemaakt voor stoere vrouwen met lef en met doorzettingsvermogen. Wist je ook dat de sport bh nog niet eens vijftig jaar oud is? In die tijd is er veel veranderd. Niet alleen wordt de pasvorm door onderzoek steeds beter, ook komt er meer keuze in modellen en ook in kleuren bh’s. En ook aan vrouwen met grotere borsten wordt gedacht. De keuze in de sport bh grote maten is vele malen uitgebreider dan een aantal jaren geleden.  

 

Belangrijk om te weten

Vrouwen nemen niet snel zomaar iets aan. Daarom is het belangrijk om te weten waarom je een sport bh zou moeten dragen. Dat begint met het feit dat borsten alleen maar uit vet- en bindweefsel, vocht en klieren bestaan. In borsten zitten geen spieren of spierweefsel. Hierdoor worden bewegingen, bijvoorbeeld tijdens het sporten, dus niet opgevangen. Als je dan ook nog weet dat je borsten extra gevoelig zijn voor deze bewegingen omdat ze alleen maar vast zitten aan je borstwand, is het makkelijker te bedenken dat ondersteuning echt broodnodig is. Niet alleen voor grotere maar ook voor de kleine borsten. 

 

Rechte rug

Ook voor elke dag is het ondersteunen van je borsten goed voor je houding en dus voor je gezondheid. Niet alleen stop je dus een sport bh in je Eastpak rugzak ook voor na het sporten neem je een, maar dan misschien wat uitdagendere, bh mee. Ze zijn er in diverse vormen en kleuren en zijn de basis voor elke outfit. Want met de juiste basis (lees lingerie) staat al jouw kleding ook een stuk mooier. En na het sporten wil je er toch op je best uit zien.

Bezoekers: 1489 (Vandaag: 1)
Nu:6bezoekers online.

Met dank aan:

HARLINGEN Weerbeeld